Home » Uncategorized » Topptur

Topptur

På senare tid har det blivit mer och mer populärt att gå på topptur. En topptur kan se ut på många olika sätt. Ibland är de mycket planerade och går genom färdiga banor och ibland är det helt fritt där i princip några gett sig ut själva utan att planera i förväg. Det finns också ett relativt stort användande av ordet randoneé, som är det franska ordet med samma betydelse som topptur.

Det är mycket viktigt med rätt utrustning när man går på topptur. Det räcker inte att ha vanliga skidor och ingenting annat än vad man har när man åker utför. Det finns specifika skidor, pjäxor, skidskydd och annat som utformats just för toppturer. Detta är att föredra och kommer att hjälpa dig mycket, speciellt om du inte är van vid att gå på topptur. Det finns mycket annan utrustning som är viktig att du har med dig, och som jag rekommenderar dig att inte gå utan. Det är också viktigt att du förstår hur denna utrustning används på rätt sätt, detta för din egen säkerhet. Exempel på sådan utrustning är lavinsond och snöspade.

Att gå på topptur är en fantastisk upplevelse. Det är inte alls märkvärdigt att intresset för detta har ökat så pass mycket som det faktiskt gjort senaste åren. Naturupplevelsen och känslan av frihet som infinner sig i att själva välja vägar att ta sig fram på, både uppåt och nedåt, är oslagbar. Har du aldrig testat på att gå på topptur är det verkligen någonting att rekommendera. Men återigen, var försiktig med var du planerar att gå och med vilka du planerar att gå. Välj helst färdiga rutter när du är ovan och gå bara med sådana som är mycket vana vid aktiviteten. En regel man bör följa oavsett vana är att aldrig gå på topptur själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *